Dansexpressie

Dansexpressie

Teambuilding en een goede kennismaking
met andere mensen uit de groep zijn doelstellingen van deze workshop dansexpressie. Met veel plezier werken naar een leuk eindresultaat, eventueel uit te breiden met een optreden inclusief decors en kostuums.

Werkwijze
Eerst een korte warm – up, waarna de vaardigheden van theaterdans in een zeer elementaire en beknopte vorm worden bijgebracht. Vervolgens leren we hoe met deze elementen om te gaan, hoe ze te gebruiken en er eventueel zelf dingen aan toe te voegen. In het derde gedeelte gaan we grenzen verleggen, we maken hier duidelijk aanspraak op uw expressievermogen in de vorm van bewegingen. Daarna gaat u in kleinere groepen een structuur creëren voor de beginvorm van een choreografie.
Uiteindelijk maken de verschillenden groepen zelf een begin choreografie met door hen ingevulde bewegingen en vormen, die zich uiteindelijk weer lenen voor een presentatie. (Eenvoudiger gezegd: wij geven alleen de ingrediënten, vertellen hoe deze te gebruiken en u bakt zelf de koek).

Benodigdheden

  • Ruime zaal, afhankelijk van de groepsgrootte (max. 60 deelnemers in een zaal en een harde egale vloer). De zaal dient schoon en geheel ontruimd te zijn.   
  • Geluidsapparatuur wordt verzorgd door de dansstudio.

 

Extra mogelijkheden:

    • Een klein eindresultaat op een podium, bijvoorbeeld tijdens het diner.
    • Uitbreiding van de presentatie met een passend decor en evt. met passende kostuums.
    • Wedstrijdelement met een jury.