Dagdeel project "A=Vogue"

A=vogue, B=dans, C=homosexualiteit, D=houseparty, E=New York

Bezig zijn met dans binnen een thema dat iedere jongere zeker aan zal spreken.

Kennismaking met andere vorm van dans. Kijkje in de gayscene van New York. Wat heeft dat nu te maken met de dingen die juist de jongeren van nu bezig houden en waar ze niet eens weet van hebben waar het vandaan komt.

Bijna iedereen kent het tijdschrift Vogue, ook weten we allemaal wat een houseparty is, natuurlijk zien we veel van New York, maar zien we alles? Wat zien we van de homoseksuele jongeren in New York, en wat hadden Madonna en haar platenbazen hier mee te maken? In het laatste nieuwe scholenproject van Peter Dehing Dance Studios gaan we kijken naar de jongeren uit de armste wijken van New York, die veel ophadden met de rijkdom uit de bekende TV programma’s, maar die rijkdom was ook onbetaalbaar voor hen. Of konden ze misschien toch heel dichtbij hun illusie komen?

Dit project duurt een dagdeel, en bestaat uit een introductie en gesprek met de jongeren in de klas, het bekijken van een DVD over de straat/hangplekken van homosexuele jongeren van NY en wat daar allemaal bij kwam kijken en wat het gevolg ervan was. Dit wordt gevolgd door een dansles vogueing, en een eindgesprek. Kortom: bezig zijn met dans binnen een thema dat iedere jongere zeker aan zal spreken.

Feitelijke informatie

Instelling :

Peter Dehing Dance Studios

Soort instelling :

overig

Culturele sector :

dans

Onderwijssoort:

voortgezet onderwijs – onderbouw, voortgezet onderwijs – bovenbouw, voortgezet onderwijs – vmbo, voortgezet onderwijs – havo/vwo, beroepsonderwijs / volwasseneducatie

Leeftijd:

van 12 t/m 40 jaar

Vak :

CKV, CKV 1, CKV 2/3, Dans

Binnen/ buitenschools :

Binnen- en buitenschools

Leerdoelen :

Anders denken en omgaan met minderheden in de maatschappij.

Beschikbaar in :

geheel Nederland.

Materialen :

Benodigd: een ruimte om te bewegen, en een video of DVD-speler met TV.

Tijdsbeslag :

1 dagdeel

Kosten :

Volgens afspraak

Looptijd :

01-02-06 tot 01-01-15